Vi laddar upp inför årets varmaste fotbollskväll

24 december 2016

logga

Sverige United tar julledigt – men räkna med att vi kommer tillbaka. Vi ses 2017 då vi bland annat laddar upp inför årets varmaste fotbollskväll.

Snart övergår 2016 till 2017 och Sverige United passar på att göra bokslut – eller ska vi säga delårsrapport? För även om vi börjat få upp ångan med stiftelsen har vi ju faktiskt bara bedrivit vår verksamhet i totalt sett sex månader. Sex inspirerande månader, ska tilläggas, där vi kommit i kontakt med oerhört många spännande människor med koppling till vår verksamhet och fotbollsrörelsen i allmänhet. Det handlar om organisationer, om journalister, kommunikatörer och opinionsbildare, om näringslivsföreträdare, om spelare, domare, föreningar och eldsjälar.

Allesammans med två gemensamma nämnare: Att de förenas i sitt engagemang för öppenhet och mångfald – och att de aldrig tvekat att backa upp Sverige United när vi behövt stöd och hjälp. Stort tack för det!

Men även om det första halvåret bjudit på många roliga saker har vi ju faktiskt det allra bästa framför oss. Vår stora galakväll. I februari samlar vi några av fotbollens främsta förkämpar för integration och vi hyllar dem efter allra bästa förmåga. Detta – att lyfta fram gräsrötter ur skymundan, att ge dem den uppskattning de verkligen förtjänar – hör till Sverige Uniteds grundidéer. Vi vill inspirera andra att göra idrotten till en mötesplats för människor med olika bakgrund, och vi vill att de hjältar som sliter ute på fältet ska få ett erkännande för sina insatser.

Förhoppningsvis kan Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden bidra till just detta. Våra flaggskepp till stipendier som går till ”Årets Förenare” inom svensk fotboll. I dagsläget har vi tio finalister som gör upp om priserna, och vid en gala i februari avslöjar vi de slutliga vinnarna. Men vi tror och hoppas att alla som kommer på vår gala, inte bara stipendiaterna, blir en del av den värme och gemenskap vi vill att kvällen ska förmedla. Den här tillställningen är för alla dem, för alla er, som kämpar så hårt för att göra fotbollen till en inkluderande och fördomsfri miljö.

Det är för er skull vi gör detta – hoppas att vi ses under 2017!

Till dess: En god jul och ett gott nytt år, hälsar vi på Sverige United!