Foto: Evelina Carborn

Nominera en eldsjäl

Fotbollens eldsjälar ser till människor att möts, knyter vänskapsband och utbyter erfarenheter med varandra. Våra stipendier ger dem kraft att fortsätta sitt arbete.

Föreslå vem som ska få Guldhanden

Varje år delar stiftelsen Sverige United ut tre av fotbollens finaste priser. Vi kallar dem Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden och det finns en tanke bakom namnen. Våra stipendier går till personer som förenar ungdomar med olika bakgrund på fotbollsplanen. Eldsjälar vars handtag och handslag leder till integration i vardagen.

Vi tycker att deras arbete är viktigt och vi vill ge dem det erkännande och den uppskattning de förtjänar. Därför har vi byggt upp en priskommitté bestående av människor vi beundrar från fotbollsrörelsen. Det handlar om spelare, domare, ledare och journalister som alla brinner för öppenhet och mångfald, och som ser det som självklart att inkludera nyanlända i fotbollens gemenskap.

Priskommitténs uppgift är att gå igenom de nomineringar Sverige United får in för att sedan besluta vilka som ska premieras av stiftelsen. Vinnarna presenteras på en årligt återkommande tillställning, Guldhanden-galan, där de även tilldelas sina stipendier.

Vem borde få Guldhanden? Fyll i ditt förslag här nedanför!

Dina personuppgifter

 

Vilken eldsjäl vill du nominera?

 

Verifiering

Sverige United
Responsive Menu Clicked Image