Stipendier till eldsjälar och deras förening

Nominera en eldsjäl

Fotbollens eldsjälar ser till människor att möts, knyter vänskapsband och utbyter erfarenheter med varandra. Våra stipendier ger dem och deras föreningar kraft att fortsätta sitt arbete.

Öppna formulär

Föreslå vem som ska få Guldhanden-stipendiet

Varje år delar stiftelsen Sverige United ut tre stipendier: Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden. De delas ut till personer som förenar barn och unga med olika bakgrund på fotbollsplanen. Eldsjälar vars handtag och handslag leder till integration i vardagen. Vi tycker att deras arbete är viktigt och vi vill ge dem det erkännande och den uppskattning de förtjänar.

De tre stipendierna har ett sammanlagt värde av 100 000 kronor. Hälften av stipendiet tilldelas eldsjälen och hälften går till föreningens integrationsarbete.

Vi har samlat en priskommitté bestående av människor från olika delar av fotbollsrörelsen, som brinner för öppenhet och mångfald och som ser det som självklart att inkludera alla i fotbollens gemenskap. Priskommitténs uppgift är att gå igenom de förslag som kommer in och därefter besluta vilka som ska få ta emot stipendierna. Vinnarna presenteras på den årliga Guldhanden-galan där de får ta emot stipendierna till sig och sin förenings integrationsarbete.

Vem tycker du borde få Guldhanden-stipendiet?