Årets stipendiater utsedda

17 februari 2022 Vinnare av Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden 2022

Farhiya Abdirahman från Bollihop i Linköping, Carl Demirtas Sjödin från Inter Linné IF i Göteborg samt Bayram Uludag och William Shahoud från Konyaspor KIF i Botkyrka är årets mottagare av Sverige Uniteds stipendier. De delas årligen ut till eldsjälar inom fotbollen som verkar för integration, inkludering och mångfald. En av de som hyllade stipendiaterna vid torsdagskvällens digitala gala var förbundskaptenen i det svenska herrlandslaget Janne Andersson.

Stipendierna har ett sammanlagt värde på 100 000 kronor och delas vanligtvis ut på den årliga galan som gästas av fotbollsprofiler och eldsjälar från hela Sverige. I år fick det istället bli en webbsänd gala som leddes av Carolina Klüft. Se galan här: Guldhanden-galan 2022

Det är Sverige Uniteds priskommitté som har till uppgift att bland inkomna nomineringar utse årets stipendiater. I priskommittén ingår landslagsmålvakten Zećira Mušović, expertkommentator Irma Helin Zibanejad, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, elitdomaren Mohammed Al-Hakim och fotbollsspelaren Ivo Pekalski.

Här får du veta mer om årets stipendiater: www.sverigeunited.se/guldhanden-2022/