Bildspel: Tack för en magisk galakväll!

21 februari 2017

FOTOGRAF: Evelina Carborn

Våra finalister, pristagare och stipendiater. Fotbollens gräsrötter som slöt upp från hela landet. Musiker, volontärer och all personal som gjorde vår gala möjlig. Ett varmt tack från Sverige United!

Förra torsdagen blev en strålande kväll på Operaterrassen i Stockholm. Vi samlades för att hylla de eldsjälar som dag efter dag, året om, jobbar outtröttligt för integration med fotbollen som verktyg. De får sällan den uppskattning de förtjänar – men det ville vi ge dem nu. Och känslan, så här i efterhand, är att vi lyckades.

Stiftelsen Sverige United blickar tillbaka på en galamiddag som präglades av värme, gemenskap, stolthet och glädje. Vi vaknade på fredagsmorgonen med hoppet spirande genom hela kroppen. Med vissheten att vi som medmänniskor bär på kraften till positiv förändring – och att fotbollsplanen kan vara en utmärkt plats att börja på.

Samtidigt hade ingenting av detta varit möjligt utan er hjälp. Sanningen är ju den att vår gala – ja, hela stiftelsens verksamhet – bygger på insatser från alla som ingår i vårt nätverk. Utan er, inget Sverige United. Vi vill därför ta tillfället i akt att skriva några rader om just er, ni som lagt grunden för den här framgången.

Till att börja med: Pauline Porath och bolaget Porath produktion. Vi brukar skoja ibland och säga att en galaproducent fyller samma funktion som en fotbollsdomare – den som är bäst på sitt jobb märks inte utåt, men den som slarvat med förberedelserna hamnar oundvikligen i centrum. Och inte på ett bra sätt. I det här fallet säger det sig självt under vilken kategori Pauline och hennes team sorteras.  Pauline har gjort en enorm insats, helt pro-bono. Tack vare henne, projektassistenten Anna Ericsson, bildproducenten Christer Rising, fotografen Evelina Carborn samt Roger Krieg och Karl Mellqvist som skötte ljud och ljus fick vårt evenemang en genomproffsig inramning. Varenda detalj i det flera timmar långa körschemat klaffade – och det var er förtjänst!

Sedan har vi våra vänner på Operaterrassen med VD Abbe Ibrahim och Nicole Tulisi i spetsen. Det varma välkomnande, den genomseriösa service och den utsökta måltid ni serverade var mer än någon kan kräva. Det uppskattar vi väldigt mycket – stort tack till er alla!

Ett annat företag som varit lika tillmötesgående från första stund är reklambyrån Garbergs. Genom er har vi fått både vårt namn – Sverige United – och den grafiska profil vi är så stolta över och som genomsyrar all vår kommunikation. Ni valde att engagera er pro bono för vår skull när stiftelsen fortfarande låg i sin linda och ni har följt med oss hela vägen sedan dess. Med goda råd, kloka inspel och en till synes outsinlig bank av kunskap och kreativitet har ni varit en ojämförbar resurs för oss. Tack!

Och ni som fyllde scenen och lokalen med så mycket hjärta, ni är underbara. Programledaren Lydia Capolicchio och orkestern med Niklas Strömstedt vid mikrofonen. Ni bjöd på er själva och ledde oss genom kvällen med lika delar professionalism och värme. Det värmer oerhört!

Samma sak med prisutdelaren Carolina Klüft från vår partnerorganisation Gen-Pep, samt medlemmarna i vårstyrelse och priskommitté. Vi var mäkta imponerade över era framträdanden. Den kraft och energi ni lägger på Sverige United gläder oss på djupet. Ni finns där i vått och torrt – stort tack för det! 

Men en gala innehåller ju på så många fler beståndsdelar än de som märks vid själva festtillfället. Tänk bara på all logistik och alla transporter. Vi hade knappast kunnat bjuda in gäster från hela landet utan att anvisa dem ett hotell som start- och slutpunkt för galakvällen. Här vill vi lyfta fram Hotell J i Nacka som tog fram ett skräddarsytt paketpris för våra gäster, och som verkligen bidrog till att ge dem en fin helhetsupplevelse i Stockholm. Och Holmgrens bil som erbjöd våra gäster gratis skjuts i företagets bilar till och från festligheterna. Jättetack till er båda! 

Vi vill också lyfta fram Nordea som stöttade oss direkt när vi berättade om våra planer på en galakväll för integration och fotboll. Ni valde att bidra ekonomiskt för att kvällen skulle bli så bra som möjligt, och för det är vi djupt tacksamma!

Sist, men absolut inte minst: Gräsrötterna! Våra stipendiater, pristagare och finalister. Ni som färdades från Råneå i norr till Helsingborg i söder för att vara med på galan. Ni som bedriver integrationsarbetet ute på fältet. Ni som är levande bevis för fotbollens kraft. Det är för er vi gör detta, och vi hoppas att ni känner er nöjda med er kväll. Tusen, tusen tack, ni är ovärderliga!