BK Ett Fyra får stöd av Sverige United

6 juni 2018

Med Sverige Uniteds stöd kommer BK Ett Fyra att kunna starta flicklag med samma inriktning som de befintliga pojklagen.

På träningarna i Vivalla är det lika viktigt att samtala om kärlek och respekt för sina medmänniskor som att ta fram fotbollen. Nu vill BK Ett Fyra i Örebro ta nästa steg och starta flicklag.

För drygt tio år sedan kom Daud Awees till Örebro från ett krigshärjat Mogadishu i Somalia tillsammans med sin mamma och syskon. Fotbollen blev snabbt hans hemvist, först som spelare och senare också som lagledare. Men han ville att fotbollen skulle ge mer än bara träning och matcher. Han märkte att många ungdomar var vilsna och de behövde en plats där de fick mer stöd och hjälp att hitta sin tillhörighet, en förening som också tog hand om spelarna, och pratade om respekt och kärlek.

För tre år sedan förverkligades hans dröm när klubben BK Ett Fyra bildades. Samtal om respekt och kärlek och vikten av skolan genomsyrar arbetet i föreningen och målet är att fostra barnen i förorten för att ge dem en bra start i livet. Ledarna och tränarna i föreningen delar alla den värdegrunden i sitt arbete.

Det är en förening som är öppen för alla, men eftersom Vivalla är ett område med stor andel invandrare är det idag nästan bara nysvenskar eller killar med invandrarbakgrund som spelar i föreningen. För närvarande finns cirka 60 pojkar i föreningens ungdomsverksamhet i åldrarna sju till femton år. Men det är endast pojklag. Tanken har dock ända sedan starten hela varit att också starta flicklag och intresset har ökat med tiden. Nu finns det både ledare och en grupp spelare i 10 -12-årsåldern som vill börja träna och spela matcher. Så nu tar man steget att etablera flicklag hos BK Ett Fyra med samma unika värdegrund och arbete som nu omfattar pojklagen.

-Tack vare stödet från Sverige United kan vi med största sannolikhet snart starta ett flicklag som vi kommer att arbeta med på samma sätt som med pojkarna, det vill säga vår värdegrund där kärlek och respekt är lika viktiga som bollen, berättar Sten Lundberg ordförande i BK Ett Fyra.

För att göra det möjligt för BK Ett Fyra att utveckla sitt viktiga arbete har Sverige United beslutat att bevilja klubben ett bidrag under 2018. Vi hälsar dem samtidigt välkomna som vår samarbetsförening. Stort tack för era värdefulla insatser!