Carolina Klüft och Peter Wettergren leder årets gala

3 mars 2019

Carolina Klüft under förra årets gala. Foto: Evelina Carborn

När Sverige United håller den årliga Guldhanden-galan hittar vi en världsmästare och en förbundskapten på scenen. Konferencier för kvällen är Carolina Klüft och prisutdelare är Peter Wettergren.

Den 7 mars anordnar stiftelsen Sverige United en riktigt spännande kväll för att uppmärksamma det arbete för integration med fotbollen som verktyg som bedrivs på olika håll i landet.

Vi samlar föreningar och eldsjälar på en gala i Stockholm. Där delar vi ut Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden – stipendier med ett sammanlagt värde på 100 000 kronor. Dessa går till individer som skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar genom fotbollen. Här kan ni läsa om vår startelva med finalister

För andra året i rad är det Carolina Klüft som är kvällens konferencier och ledsagar oss genom kvällen. Det är också tredje året som Carolina är med på galan. Vi frågade henne vad hon tycker är så speciellt med Guldhanden-galan?

-Galan är otroligt inspirerade, härlig och känslosam. Att få möta och uppmärksamma människor i vårt land som gör så otroligt viktiga och fantastiska insatser är något alldeles extra. Jag är alltid fylld av energi efter Guldhanden-galan, säger Carolina.

I år får vi också hjälp av den assisterande förbundskaptenen för herrlandslaget Peter Wettergren som delar ut stipendierna till pristagarna. Något vi på Sverige United tycker är fantastiskt roligt. Vi är otroligt glada och stolta över att Carolina och Peter vill vara med och bidra till en oförglömlig kväll!