Dags att presentera Kompis-stipendiaten!

20 augusti 2018

Under de två år som Sverige United hittills verkat har vi träffat många människor som på olika sätt verkar för mångfald och inkludering. Vi vill att främlingar ska förvandlas till lagkamrater och bidra till att skapa integration i vardagen. I år har vi valt att dela ut ett stipendium till en fotbollsspelare som gjort något speciellt, en person som gjort det lilla extra på eller utanför fotbollsplanen. Vi har valt att kalla det Kompis-stipendiet.

Den som utsetts till mottagare av Kompis-stipendiet är ett exempel på en ung och modig spelare som har blivit en förebild både på och utanför planen. Med sin coola framtoning har han välkomnat nya personer till fotbollen. Han har spelat en avgörande betydelse för klubbens framgångsrika integrationsarbete genom att ta det första steget. Detta gjorde att det nu finns ett fotbollslag för alla att spela i, en plats där olika människor möter varandra på ett naturligt sätt.

Stipendiet har tilldelats Alex Berndtsson, spelare i Östra Ryds IF. Vi hoppas att hans insats också ska uppmuntra och sporra andra. Är du nyfiken och vill veta mer om Alex och vad han gör? Se filmen nedan