En Solskenshistoria

23 juli 2020

För inte längesedan fick Sverige United ett erbjudande från Adidas om att dela ut fotbollar till några av våra samarbetsföreningar. Vi ringde därför bland andra Kulladals FF, och tur var väl det. Det visade sig nämligen att de var i större behov av bollar än vad vi hade kunnat tänka oss. Läs nedan om hur Kulladals FF själva beskriver det lyckliga sammanträffandet: 

Att det inte tillhör en tränares dröm att komma till klubben på matchdag och inse att alla bollarna är stulna kan vi nog alla skriva under på.

Detta var just vad som hände oss inför sista seriemötet innan sommaruppehåll. Fyra stycken läderkulor hade iallafall tjuvarna haft godheten att lämna kvar så vi kunde genomföra matchen.

Vi vann visserligen mötet, men det var ändå med en lite gnagande känsla man gick till vila och uppehåll. Tanken att ställa till meningsfulla träningar för 34 ungdomar med bara fyra bollar skulle inte bli en lätt ekvation…

Klubben tillhör (som så många andra föreningar) inte de mest välbärgade, och att skaffa nya skulle komma att bli ett dyrt projekt för oss.

Nåväl, solen kom, killarna drog till stranden och själv tänkte man kanske mer på andra saker som händer detta uppochnervända år 2020…

Några dagar senare ringer telefonen. På displayen står det ”Sverige United”, våra samarbetspartners sedan tidigare. Jag vet inte vilken högre makt, spionorganisation eller fågel som viskat i deras öra. Men kort handlar det hela om att dom sitter på ett antal bollar från ADIDAS som söker ägare och undrar om vi behöver!!!! En vecka senare får vi bollar på posten och ett stort problem är ur världen.

Av hela vårt hjärta: Tack Sverige United! För att ni finns. Ni gör skillnad <3

Filip, Hasse, Brian, Fredrik & hela Kulladals FF U17/19

PS. Vi kan bara hoppas att dom som ”lånade” bollarna såg till att dom hamnade hos killar och tjejer som fick nytta och glädje av dom…DS

 

Foto: Kulladals FF