En stark värvning: Marcus Allbäck tar plats i styrelsen

1 november 2019

Marcus Allbäck tillsammans med Järpens IF, en av Sverige Uniteds samarbetsföreningar

 

Marcus Allbäck, en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna, tar plats i Sverige Uniteds styrelse.

I bagaget har Marcus 74 A-landskamper, där han levererat 30 mål, 2 VM-slutspel och 3 EM-slutspel. Därtill har han varit proffs i några av Europas bästa ligor med klubbadresser som Bari i Italien, Aston Villa i Premier League, England, FC Köpenhamn i Danmark, Heerenveen i Holland samt Hansa Rostock i Bundesliga. Marcus har även verkat som assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget under sex år. Numera är han spelaragent och arbetar tillsammans med Martin Dahlin, även han en välrenommerad fotbollsspelare.

I somras gjorde Marcus dessutom en överraskande comeback i Järpens IF, en av Sverige Uniteds samarbetsföreningar (se filmen nedan).

Så här säger Marcus om varför han har valt att engagera sig i Sverige United:

– För mig kändes det helt självklart att tacka ja när jag fick frågan. Jag delar verkligen Sverige Uniteds syn på fotbollen som ett grymt verktyg i integrationsarbetet. Om jag genom min medverkan, min bakgrund och mitt nätverk kan bidra och sprida detta viktiga arbete vidare är jag bara glad.

– Jag har levt hela mitt liv med fotbollen och har själv fått uppleva hur den på ett fantastiskt sätt för människor samman, oavsett vad du har för bakgrund. Senast i somras var jag med under några dagar och fick bidra i Järpens IFs verksamhet där man använder fotbollen som ett verktyg för att få barn, unga och vuxna att bli mer delaktiga och komma in i samhället. Det är ett exempel på att det verkligen fungerar.

I styrelsen ingår, förutom Marcus, stiftelsens grundare Svante Elfving som också är ordförande, Kenneth Axelsson, Olof Lundh och Carl Elfving.