Guldhanden-galan 2020: Bildspel

20 februari 2020 Sverige Uniteds Guldhanden-gala 2020 gästas av bl a Olof Lundh

I mitten av februari var det dags för Sverige United att för fjärde året i rad bjuda in till Guldhanden-galan. Det blev ännu en kväll fylld av känslor och engagemang, där det också knöts många nya kontakter. En gala som berörde och som gav inspiration. Tack alla gäster och medverkande som bidrog till denna minnesvärda afton.

Galan är en av årets höjdpunkter då vi får möjlighet att lyfta fram och sätta strålkastarljuset på några av de många eldsjälar som finns runtom i Sverige. Eldsjälar som möjliggör för människor med olika bakgrund att mötas i ett naturligt sammanhang, på fotbollsplanen.

Ett antal av våra samarbetsföreningar fanns i år representerade på galan, liksom flera av tidigare års stipendiater. De senare kunde vittna om vad denna utmärkelse har betytt för dem. Kvällen bjöd också på flera goda exempel som förhoppningsvis inspirerar fler att engagera sig för inkludering och mångfald.

Guldhanden-galan görs inte av sig själv. Vi vill därför passa på att tacka några av de som gjorde den möjlig.

Till att börja med: Tack till våra finalister. Ni gör allihop ett otroligt jobb, ofta i det tysta. Ni är alla guld värda!

Vi vill också tacka vår priskommitté bestående av landslagsmålvakten Zećira Mušović, fotbollsspelaren Ivo Pekalski, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim. Ert gedigna arbete utmynnade i följande stipendiater: Guldhanden tilldelades Anna Larsson i Håbo FF, Silverhanden gick till Budo Ericsson och Stefan Bragsjö från Vimmerby IF och Bronshanden till Adonay Beyed, Linero Streetball i Lund.

Vår konferencier Carolina Klüft ledde oss med varm och säker hand igenom kvällen och det var en ära för oss att ha förbundskaptenen i herrfotbollslandslaget Janne Andersson som prisutdelare.

Kapellmästare Tobbe Fall stod för underhållningen tillsammans med sin fantastiska orkester och satte oss på prov med sitt kluriga musik-quiz.

Vi är också glada att ännu en gång få genomföra detta arrangemang på Operaterrassen, vars personal som vanligt levererade service av högsta klass och en underbar måltid.

Hela galan hölls även i år samman av erfarna producenten Pauline Porath från bolaget Porath Produktion och hennes proffsiga team. Det har varit en stor trygghet att ha Pauline med, som med sin breda kompetens höll i alla trådar från ax till limpa.

Ett särskilt tack till Nordea som även i år stöttat oss med de fina checkarna till våra stipendiater.

Slutligen ett tack till våra samarbetspartners som alltid stöttar och ger oss värdefulla kunskaper. Det handlar om teamet på Generation Pep och många fler. Ni betyder väldigt mycket för oss!