I Hällefors AIF samlas både tjejer och killar

21 juni 2018

Foto: Hällefors AIF

Fotbollsföreningen Hällefors AIF har drygt 100 barn och ungdomar i sin verksamhet. Men i vissa årskullar har man svårt att få ihop lag. Men så dök en ny möjlighet upp!

Det var under den gångna vintern som det började hända saker. Flera nyanlända ungdomar dök upp och ville delta på Hällefors AIFs inomhusträningar. Det var då idén om att starta ett nytt lag inför denna säsong uppstod.

– Eftersom vår åldersgrupp födda 2007 tidigare inte har varit tillräckligt stor för att de ska kunna ha ett eget lag så såg vi här en möjlighet, berättar Mattias Ranström. Han ingår i föreningens styrelse, fungerar som webmaster och ingår numera också i ledarstaben runt det nya laget för barn födda 2007.

När det så var dags för den första utomhusträningen för det nya laget så dök det upp drygt 20 intresserade, både killar och tjejer. Genast drog jakten igång för att rekrytera ledare till det nya laget, vilket inte var helt lätt. Men till slut hade man två nya ledare som satte fart på verksamheten. Idag är det ungefär 20 spelare i det nystartade laget för barn födda 2007. Liksom i föreningens övriga lag ingår spelare med olika bakgrund.

– I och med detta tillskott hoppas vi att de som är födda 2007 känner att det är roligt att spela fotboll så att vi kan behålla dem och även fortsättningsvis ha ett lag för denna åldersgrupp, säger Mattias.

Föreningen har goda förhoppningar om att fortsätta kunna locka fler tjejer och killar till fotbollen. Inte minst genom sina kontakter på skolan i Hällefors, där de bland annat har varit runt i klassrummen och informerat om det nya laget. Genom samarbete med Hällefors kommun kan de också informera nyanlända om Hällefors AIFs verksamhet, träningstider med mera. På den vägen har flera barn och ungdomar fått upp ögonen för föreningen och börjat delta i aktiviteterna. Och signalerna är positiva: De flesta som kommer och provtränar väljer att fortsätta.

Sverige United har beslutat att bevilja ett bidrag till Hällefors AIF och hälsar dem samtidigt välkommen som en av våra samarbetsföreningar. Vi önskar er lycka till i ert fortsatta viktiga arbete!