Idrottsgalan stöttar Sverige United

16 januari 2022 Idrottsgalans logotype

Sedan mer än 20 år är Idrottsgalan den självklara samlingsplatsen för hela Idrottssverige där årets främsta idrottshjältar hyllas.

Vid Idrottsgalan 2020 samlade galagästerna in pengar till projekt som använder idrott för social förändring och förbättring. Det var startskottet på Idrottsgalans insamlingsstiftelse Fair Play. Syftet är att samla in medel till förmån för att främja, uppmärksamma och stödja idrottens positiva inverkan på individen och samhället.

Nyligen har fonden för första gången beslutat om utdelning av medel. Från insamlingen 2020 har Sverige United tillsammans med Fritidsbanken* fått ta emot stöd. Sverige United är därmed en av de första organisationerna som får ta del av medel från Idrottsgalans insamlingsstiftelse.

Svante Elfving, Sverige Uniteds ordförande och grundare säger:

– Det gjorde mig oerhört varm om hjärtat när Idrottsgalan berättade för oss att de beslutat stötta vårt arbete. Att en tung aktör som Idrottsgalan visar detta förtroende för det vi gör är ett betydelsefullt erkännande av vårt arbete. Det sporrar oss att jobba vidare.

*) Fritidsbanken lånar ut sport och friluftsutrustning gratis, och finns på över 100 platser i landet.