Carolina Klüft och Ingvar Carlsson leder Sverige Uniteds gala

30 januari 2018


Vi får en tidigare statsminister på scenen. När Sverige United håller gala för fotbollens eldsjälar ställer Ingvar Carlsson upp som prisutdelare.

Den 15 februari anordnar stiftelsen Sverige United en riktigt spännande kväll för att uppmärksamma det arbete för integration med fotbollen som verktyg som bedrivs på olika håll i landet.

Vi samlar föreningar och eldsjälar på en gala i Stockholm och utser ”Årets förenare” inom svensk fotboll. Där delar vi ut Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden – stipendier med ett sammanlagt värde på 100 000 kronor. Dessa går till individer eller verksamheter som skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar genom fotbollen. Här kan ni läsa om vår startelva med finalister, varav tre till sist står som vinnare.

Sedan tidigare står det klart att en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna, Carolina Klüft, blir kvällens konferencier. Och nu får hon sällskap på scenen av en av våra mest kända politiker, den tidigare S-ledaren och statsministern Ingvar Carlsson, som överräcker stipendierna.

Carolina Klüft med Ilham Abdalla, Henrica Lorentsson och Adnan Bainca, våra stipendiater 2017.

Sverige Uniteds tanke är att ge landets eldsjälar en oförglömlig kväll, och vi känner oss mycket stolta och glada över att Ingvar och Carolina vill hjälpa oss med det.

Som journalist får du gärna ackreditera dig till kvällen, genom att antingen mejla vår verksamhetsansvarige David B Larsson på david@sverigeunited.se, eller ringa 073-654 51 14.

Välkommen till en oförglömlig kväll i fotbollen och gemenskapens tecken!