Nominera till Guldhanden!

7 september 2018

Sverige United letar efter landets främsta eldsjälar – och du kan hjälpa till. Nominera en person som förtjänar ett av våra stipendier för sitt arbete för integration genom fotbollenskicka en nominering till oss via den här länken.

Varje år håller stiftelsen Sverige United en galakväll för att hylla de människor som gör fotbollsplanen till en mötesplats för ungdomar med olika bakgrund; eldsjälarna, ledarna, spelarna, domarna eller föreningsrepresentanterna som är beredda att jobba hårt för att inkludera fler i idrottens gemenskap.

Vi vill ge dessa vardagshjältar den uppmärksamhet de förtjänar. Vanligtvis sliter de i det tysta; de pumpar bollar, bokar träningstider, samlar in pengar till planhyror och utrustning och stöttar både nyanlända och etablerade svenska spelare på många olika sätt. Genom att dela ut tre stipendier – Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden – riktar vi strålkastarljuset mot dem som annars inte syns, men som är så viktiga för att fotbollslag och föreningar ska leva vidare över hela landet.

Foto: Evelina Carborn