Nominera till Kompis-stipendiet!

9 maj 2018

Foto: Tillsammans Cup

Från och med idag kan du lämna förslag på vem som du tycker ska få Sverige Uniteds nya Kompis-stipendium. Här berättar Sofie Thörnqvist, som jobbar för Sverige United, lite mer om detta nya stipendium.

– Stiftelsen Sverige United delar ut bidrag och stipendier till eldsjälar och föreningar som jobbar för ökad mångfald och inkludering med fotbollen som verktyg. Vi vill att främlingar ska förvandlas till lagkamrater och bidra till att skapa integration i vardagen.

-Med Kompis-stipendiet vill vi uppmärksamma fotbollsspelare, såväl yngre som äldre, som gjort något speciellt. Det kan vara aktiviteter på eller utanför fotbollsplanen. Helt enkelt en person som gjort det lilla extra och räckt ut en hand.

-Det ska bli väldigt spännande att få ta del av nomineringarna. Jag är övertygad om att det finns massor av fantastiska berättelser om människor runt om i vårt land som gör stora insatser i det lilla. Det vill vi gärna hjälpa till att sätta strålkastarljuset på och uppmuntra genom detta stipendium, avslutar Sofie.

Läs mer om stipendiet och lämna din nominering här. (Möjligheten att nominera har stängt).