Spelarbyte i Sverige United: David ut, Sofie in

3 september 2018

Foto: Evelina Carborn

Efter två intensiva år som verksamhetsansvarig för Sverige United har David Larsson nu valt att gå över till en annan arena.

– Från hösten sätter jag mig i skolbänken igen och börjar studera på Socionomlinjen på Stockholms Universitet, vilket innebär att jag lämnar arbetet på Sverige United, berättar David. Det har varit en otroligt spännande utmaning att få vara med i uppstartsskedet av stiftelsen och sedan se hur snabbt verksamheten har utvecklats. Jag har fått förmånen att träffa så många fantastiska eldsjälar runtom i hela landet och dessa möten kommer jag alltid att bära med mig. Att få bidra till att deras arbete kan utvecklas har varit fantastiskt.

Svante Elfving, stiftelsens grundare och ordförande, ser inte detta som ett avslut:

– Vi vill tacka David för hans betydelsefulla insatser för stiftelsen. Han har en stor del i att vi nu snart är uppe i 100 samarbetsföreningar och har kunnat sätta strålkastarljuset på deras eldsjälar och det arbete som de gör. Vi vill önska David lycka till i hans studier och ser framemot att även fortsättningsvis ha honom som en resurs i stiftelsen. David är en person med stor kompetens och som verkligen brinner för mångfald och inkludering.

I och med att David lämnar sin heltidsanställning på Sverige United så går Sofie Thörnqvist, som ersatt David under hans föräldraledighet, över från att vara ”avbytare” till ”ordinarie”. Sofie kommer att vara verksamhetsansvarig och vid hennes sida kommer även Ingela Carlsson fortsätta att arbeta för stiftelsen.