Sverige United söker verksamhetsansvarig

6 maj 2022

Sverige United är en obunden stiftelse med fokus på fotboll och integration. Genom bidrag och stipendier stöttar vi föreningar och eldsjälar som välkomnar människor med olika bakgrund till fotbollens gemenskap och därmed bidrar till integration. Genom vårt arbete vill vi lyfta fram goda exempel och inspirera fler att engagera sig.

Vi tror att fotbollen kan bygga ett bättre Sverige – och vi vill hjälpa till. Vår organisation är liten med en heltidsanställd som stöttas av volontärer och en aktiv styrelse. Nu söker vi dig som vill ersätta vår nuvarande verksamhetsansvarige som övergår till andra uppgifter.

Läs mer om vår vision, mission, våra mål och värdegrund här

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du löpande administrera och bedöma bidragsansökningar, ta fram beslutsunderlag till styrelsen samt skriva presentationstexter om nya föreningar (hemsida mm). Du arbetar även med att bedöma inkomna nomineringar till de årliga stipendierna och att ta fram beslutsunderlag till priskommittén. Du hanterar också den externa kommunikationen kring detta.

I samband med den årliga stipendieutdelningen/galan som du ansvarar för är uppgifterna många såsom bokningar, leverantörskontakter, inbjudningar, pressinformation, filmproduktion och kommunikation via hemsidan. För hemsidan och andra sociala digitala kanaler är du administratör och redaktör. Vi samarbetar även med Fotbollsmagasinet Offside vilket innebär att ett antal artiklar per år skapas av dig.

Rollen medför även administration såsom fakturahantering, arkivering, upphandlingar och dokumenthantering.

Att arbetsleda volontärer och andra externa resurser är en viktig del av arbetet liksom att fördela externa gåvor/fotbollsmaterial till föreningar som vi valt att supporta. Rollen är mycket utåtriktad och du upprätthåller kontakter med samarbetsorganisationer som Svenska Fotbollförbundet, Generation Pep, Adidas, Idrottsgalan med flera.

Vid vissa tillfällen behöver arbetstiden, baserad på verksamhetens art, förläggas till kvällar/helger. Du har kontakt med styrelseordförande och rapporterar till styrelsen, som du har månadsvisa möten med.

Kompetenser/erfarenheter

  • Då vi är en mindre organisation behöver du gilla att växla mellan olika arbetsuppgifter, vara van vid att inte alltid kunna styra din egen tid, klara av att prioritera och att få saker ur händerna. Du har dock i rollen ett stort utrymme att planera din tid på ett sätt som passar dig.
  • Du bör ha arbetat med att genomföra event, från ax till limpa, och nu vara villig att ta ett helhetsansvar. Att skriva texter, arbeta med sociala medier samt hemsida är uppgifter du har erfarenhet av och gillar. Vi ser gärna att du även har en vana från presskontakter.
  • Erfarenhet av ideell verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper                                                                                                       

  • Du har en passion för integration, inkludering och fotboll samt delar vår värdegrund.
  • Att vara driftig, noggrann, klara av att hantera många olika kontakter och samtidigt vara okey med att jobba ensam kan låta som klyschor, men är viktigt för att kunna klara av och trivas med rollen.

Utbildning

Vi har inga formella utbildningskrav, utan söker dig som känner igen dig i vår beskrivning och tror att du skulle trivas att arbeta med oss och uppgifterna.

Anställningsform

Heltid med provanställning

Arbetsplats – Stockholm

Stiftelsen har kontorsplats och tillgång till möteslokaler på The Park Södra, ett modernt kontorshotell beläget intill Södra station på Magnus Ladulås gata 3.

Sista ansökningsdag: Vi önskar din ansökan senast den 22 maj men då urval sker löpande får du gärna sända den till oss så snart du kan. Har du frågor om tjänsten ringer du till Calle Sterner på 076-1250084 eller skickar ett mail till calle@sverigeunited.se

Önskad tillträdesdag: 1 september 2022

ANSÖK HÄR!