Sverige United stöttar Skövde AIK

10 november 2017

Ungdomarna i Skövde AIKs integrationslag hade aldrig fått chansen att åka på cup tillsammans. Nu får de stöd av Sverige United.
– Det känns väldigt kul att kunna bidra till den upplevelsen, säger Sverige Uniteds Maja Elfving.

Sverige United är en obunden och rikstäckande organisation som arbetar för integration och mångfald med fotbollen som verktyg. I dagsläget samarbetar stiftelsen med ett 50-tal idrottsföreningar från Skåne i söder till Norrbotten i norr för att göra fotbollsplanen till en mötesplats för människor med olika bakgrund. Sverige United delar ut stipendier och bidrag som ska underlätta för eldsjälar och klubbar att jobba ännu mer inkluderande och bli en positiv kraft för fler utövare.

Nu inleder vi ett samarbete med idrottsföreningen Skövde AIK, en välfungerande och välorganiserad klubb som vill erbjuda alla fotbollssugna en chans att spela.

– Vi såg att de redan hade tillgångar som material och tränare, men ville ändå hjälpa dem att utveckla sin verksamhet då vi tycker att det är ett fantastiskt initiativ. Därför kom vi tillsammans med klubbens akademichef, Roberth Jacobsson, fram till att vi kan delfinansiera en anmälan till Rosvalla Cup, för att laget skulle få möjligheten att delta i cupen, säger Sverige Uniteds Maja Elfving.

Orsaken till att Sverige United delfinansierar just en cup är att fördjupa det fina arbete som redan bedrivs i klubbens regi. Akademichef Roberth Jacobssons ser positivt på den lösningen.

– Vår tanke var att det kunde vara bra för ungdomarna att hänga med varandra kontinuerligt under en helg. Vi ser på det som ett bra sätt att öka integration och samvaro inom laget. Cupen kan stärka killarnas laganda, säger Roberth Jacobsson.

Vi på Sverige United känner stolthet över att stödja denna verksamheten och därmed kunna bidra till att killarna fick nya erfarenheter och minnen på Rosvalla Cup för att kunna stärka lagandan hos ungdomarna. Tack Skövde AIK för ert fina arbete!