Bildspel: Tack för en fantastisk galakväll!

14 mars 2019 Guldhanden-galan 2020

I början av mars höll Sverige United sin tredje Guldhanden-gala. En varm kväll som berörde och gav inspiration. Vi vill tacka alla gäster och medverkande som tillsammans gjorde denna kväll till något utöver det vanliga!

Galan är en av årets höjdpunkter då vi får möjlighet att lyfta fram och sätta strålkastarljuset på några av de många eldsjälar som finns runtom i Sverige. Eldsjälar som möjliggör för människor med olika bakgrund att mötas i ett naturligt sammanhang, på fotbollsplanen.

Nära hälften av våra samarbetsföreningar fanns i år representerade på galan, liksom nästan alla tidigare års stipendiater. De senare kunde vittna om vad denna utmärkelse har betytt för dem. Kvällen bjöd också på flera goda exempel som förhoppningsvis inspirerar fler att engagera sig för integration.

Bland de som inte kunde delta vid årets gala fanns representanterna för det svenska damfotbollslandslaget. Istället hade målvakten Zećira Mušović och förbundskapten Peter Gerhardsson skickat en videohälsning till galan, direkt från Algarve Cup.

Guldhanden-galan görs inte av sig själv. Vi vill därför passa på att tacka några av er som gjorde den möjlig. Till att börja med: Tack till våra finalister. Ni gör allihop ett otroligt jobb, ofta i det tysta. Ni är alla guld värda!

Vi vill också tacka vår priskommitté bestående av landslagsmålvakten Zećira Mušović, fotbollsspelaren Ivo Pekalski, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim. Ert gedigna arbete utmynnade i tre mycket välförtjänta vinnare: Daud Awees grundare av BK Ettfyra, Salman Khan verksam i IK Bergandy och Patricia Daoud Naperotti från IFK Trollhättan.

Vår konferencier Carolina Klüft ledde oss proffsigt och med säker hand igenom kvällen och det var en ära för oss att ha assisterande förbundskapten i herrfotbollslandslaget Peter Wettergren som vår prisutdelare. Kapellmästare Tobbe Fall stod för underhållningen tillsammans med sin fantastiska orkester och satte oss på prov med sitt kluriga musik-quiz.

Vi är också glada att ännu en gång få genomföra detta arrangemang på Operaterrassen. VD Abbe Ibrahim och Nicole Tulisi tillsammans med övrig personal levererade som vanligt service av högsta klass och en underbar måltid.

Hela galan hölls även i år samman av proffsiga producenten Pauline Porath från bolaget Porath Produktion och hennes team. Det har varit en stor trygghet att ha Pauline med, som med sin breda erfarenhet höll i alla trådar från ax till limpa.

Ett särskilt tack till Nordea som, för tredje året, stöttat oss med de fina checkarna till våra stipendiater.

Slutligen ett tack till våra samarbetspartners som alltid stöttar och ger oss värdefulla kunskaper. Det handlar om teamet på Generation Pep och många fler. Ni betyder väldigt mycket för oss!