TV: Patrik Andersson prisar klubbar för integrationsarbete

29 juni 2017

”Alla barn borde få en chans att leva ut sina drömmar.” Så förklarar Patrik Andersson varför han valt att engagera sig för Sverige United. Se klippet där landslagslegendaren bjuder in två av våra samarbetsföreningar till sin och FC Barcelonas årliga fotbollsskola.

I februari 2017 höll Sverige United sin årliga gala för att prisa fotbollens främsta eldsjälar. Vi vill lyfta fram klubbar och gräsrötter som engagerar sig för integration, och ge dem det erkännande de förtjänar. Ett viktigt inslag var Patrik Andersson-priset. Den förre storspelaren, med ett förflutet i lag som Barcelona och Bayern München, var med och valde ut två av Sverige Uniteds samarbetsföreningar för att hylla dem lite extra. Andersson bjöd in Hertzöga BK och Axvalls IF till sin egen och FC Barcelonas årliga fotbollsskola i Lund.

Tanken var att uppmärksamma föreningarnas fina insatser, och samtidigt ge dem fler verktyg att jobba med som ledare i framtiden.

När fotbollsskolan gick av stapeln fanns Sverige United förstås på plats för att prata både med ”Bjärred” själv och med vinnarna från Hertzöga BK och Axvalls IF.