Sverige United stöttar Upplands-Bro United FK

18 april 2018

Foto: Upplands-Bro United FK

Upplands-Bro United FK är en ung förening som bildades så sent som 2017. Tanken var att det skulle finnas ett herrlag där man skulle spela och ha roligt, men i övrigt var starten lite trevande.

Under sommaren 2017 anslöt flera ungdomar med olika bakgrund och skiftande åldrar. Föreningen kände då att de behövde ändra sin grundtanke och startade även ett ungdomslag. Därmed kunde de ta emot alla ungdomar som sökte sig till föreningen. Idag har de två lag i seriespel, ett herrlag och ett U19 lag. 

-Vårt långsiktiga mål är att ingen ska vara utanför, att vi ska ta hand om ungdomarna och ge dom ett mentorskap för livet med den tillhörighet de får genom medlemskapet i vår förening, berättar Robert Gullbrand, tränare i Upplands-Bro United. Vi vill ta bort hinder som pengar eller språksvårigheter som kan göra att ungdomar inte kan spela fotboll.

Robert är tränare, men fungerar även som mentor till flera av killarna. Han ger råd om gymnasium och program de kan söka samt har kontakt med deras gode män. Men resan hittills har inte varit helt lätt. De som driver föreningen har stött på en del motstånd och kommentarer som “Ni kommer aldrig att orka”.

– Idag har vi cirka 35 nyanlända i föreningen. Det finns en riktigt härlig känsla i gruppen. Efter en match går alla därifrån med ett leende på läpparna, oavsett vinst eller förlust, säger Robert. Vi får bevis på att föreningslivet påverkar killarna positivt.

Under vinterhalvåret har de spelat futsal, något som har varit väldigt uppskattat bland spelarna. Från domare och andra personer runt omkring har det kommit mycket positiva kommentarer om verksamheten.

Föreningen försöker bedriva en hållbar verksamhet utan att ständigt ligga på gränsen, vilket inte är helt lätt. Flera av föreningens medlemmar lever under knappa omständigheter och har svårt att betala medlemsavgiften och än mindre möjligheter att skaffa den utrustning som behövs. Föreningen försöker hjälpa till genom att köpa in material och skor så att alla som vill ska kunna delta.

 

Sverige United har beslutat att bevilja ett bidrag till Upplands-Bro United och hälsar dem samtidigt välkommen som en av våra samarbetsföreningar. Tack för ert engagemang och fina arbete!