Välkommen Lena!

1 september 2022 Ingela, Lena och Calle på Sverige United

Efter drygt fyra år kliver Ingela Carlsson åt sidan och Lena Lindström tar över rollen som verksamhetsansvarig för stiftelsen Sverige United. Vid sidan av Lena kommer Calle Sterner, som arbetat volontärt i stiftelsen sedan 2020, och Ingela fortsatt bidra i stiftelsens arbete.

Lena Lindström har en bakgrund i skolvärlden och har under många år arbetat som bland annat lärare och biträdande rektor. Hennes engagemang inom fotbollen är stort och på flera nivåer. Hon har ett brett kunnande och erfarenheter både som spelare, engagerad ledare och föreningsaktiv. Mesta delen av hennes fritid ägnas åt Skogås-Trångsunds FF där hela familjen är aktiv. Lena har bland annat haft rollen som lagledare och ingår i fotbollsgruppen där integration och inkludering är en viktig fråga.

Hallå Lena, nu tar du alltså över kaptensbindeln på Sverige United. Vad var det som fick dig att söka dig till Sverige United?

– En stor anledning varför jag sökte tjänsten handlar om att få vara med och bidra till att lyfta eldsjälar runt om i vårt avlånga land. Att sedan få vara med och utveckla och sprida kunskap om hur man med hjälp av fotbollen kan bidra till integration och inkludering är en bonus.

Vad är dina erfarenheter kring fotboll och integration?

– Jag vet hur mycket det kan betyda för en enskild individ att få vara del av ett lag. Att få ha en tränare, ledare och lagkamrater som ser och bekräftar en för den man är, är än viktigare för att känna sig inkluderad. Det värmer i hjärtat att få se barn och ungdomar utvecklas och visa glädje med hjälp av fotboll. Att få känna tillhörighet är så viktigt i dagens samhälle och det är en självklarhet för mig bidra till det.

Vad betyder en organisation som Sverige United?

– Sverige United kan göra skillnad för ledare, spelare, ungdomar, barn och föreningar. Att sprida goda exempel, att lyfta eldsjälar i samhället och visa vilket fantastiskt arbete det görs runt om i Sverige och att ge bidrag till sådant som bollar, koner, skor och kläder kan göra skillnad för många.

Kort om Lena

Uppvuxen i: Malmö

Bor nu: I Skogås, Stockholm

Senast lästa bok: Korthuset av Jonas Eriksson

Favorit-serie: Line of duty

Favoritsport: (efter fotboll): Ishockey

Om jag får en stund över: Då hänger jag på Nytorps Mosse, vår hemmaplan, kollar fotboll, pratar med ledare, spelare och ungdomar i vår förening.

Dold talang: Spelat bowling i juniorlandslaget

Förebild (inom fotbollen eller annanstans): Haris Radetinac, en spelare som aldrig ger upp trots två korsbandsskador, ger alltid allt på plan och är ett föredöme utanför plan för barn och unga.

Foto: Sverige United